O natječaju


“Naš doprinos zajednici” je natječaj za ostvarivanje financijske potpore za građanske akcije, a temeljen na Sporazumu između Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i četiri regionalne zaklade (Zaklada Kajo Dadić iz Splita, Zaklada Slagalica iz Osijeka, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Zaklada Zamah iz Zagreba) o suradnji na području decentralizacije financijske potpore razvoju civilnoga društva.

Na temelju tog Sporazuma Zaklada Zamah jednom godišnje (u travnju) raspisuje natječaj za dodjelu financijskih potpora građanskim akcijama koje se provode u lokalnim zajednicama sljedećih županija: Bjelovarsko-bilogorska, Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka te Zagrebačka.

Putem ovog natječaja financiraju se jednokratne akcije koje potiču na aktivizam, poboljšavaju kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici. Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade i ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) registrirane u Republici Hrvatskoj s akcijom u kojoj se aktivnosti pokreću od strane same organizacije, institucije ili zainteresirane skupine građana koje djeluju pri toj organizaciji / instituciji.

Građanska akcija može trajati do 3 mjeseca, najveći iznos financijske podrške koja može biti dodijeljena je 10.000,00 kn, a ove će se godine dodijeliti sveukupno 30 podrški.

Pratite sljedeće raspisivanje natječaja “Naš doprinos zajednici”! Rok za podnošenje prijava je mjesec dana, a natječajna dokumentacija bit će objavljena na ovoj web stranici kao i na web stranici Zaklade Zamah (www.zamah.hr).

Zaklada Zamah Slagalica-logo-trans kajo-dadic-logo-trans Civilno-Istra-logo-trans